Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiliz usulü emanet uçakla sorti

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere, uçaklarının değil ama pilotlarının ‘koalisyon ülkelerine ait uçaklarla’ Suriye’ye yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıkladı

        İngiltere, beklendiği gibi Suriye’deki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenledi. Ancak bu saldırı İngiltere Savunma Bakanlığı açıklamasına göre İngiliz uçakları ile değil “İngiliz pilotlarının komuta ettiği koalisyon ülkelerine ait uçaklarla” gerçekleştirildi.

        İngiliz uçakları Irak’ta IŞİD mevzilerine kaşı hava saldırıları düzenliyor. Ancak 2 yıl önce İngiltere Parlamentosu’nda kabul edilen tezkere, uçakların sadece Irak’ta harekât düzenlemesine izin veriyor. Başbakan David Cameron, 30 İngiliz vatandaşının öldüğü Tunus plaj katliamından sonra, İngiliz uçaklarının Suriye’de de hava saldırısı düzenleyebileceğini açıklamıştı. Muhalefetteki İngiliz İşçi Partisi’nin de Suriye tezkeresine sıcak baktığı ileri sürülmüştü.

        Ancak İngiltere Parlamentosu henüz Suriye tezkeresini kabul etmedi. Tezkere sonbaharda meclise gelecek. İng iltere Savunma Bakanlığı, İngiliz pilotların Suriye’de nereye saldırı düzenlediğini ve hangi ülkelerin uçaklarına komuta ettiğini açıklamadı. Ancak açıklamada, 3’ü pilot 20 İngiliz ordusu mensubunun Irak operasyonuna katılan ABD ve Kanada hava kuvvetlerinde görevlendirildiği hatırlatıldı.

        20 İNGİLİZ PERSONEL VAR

        İngiltere, uçaklarının değil ama pilotlarının ‘koalisyon ülkelerine ait uçaklarla’ Suriye’ye yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıkladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ