Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'deki silahlı saldırıda ölü sayısı 5'eyükseldi

        Muhammed YusufAbdülaziz'in (24), Chattanooga kentinde, önce askere alma ofisine saldırması ardından da deniz piyadelerinin bulunduğu Donanma Rezerv merkezine giderek buradaki askerlere ateş açması sonucu 4 asker ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı.

        Yaralılardan Donanma Rezerv Merkezi'nde çalışan denizci Randall Smith'in hastanede yaşamını yitirmesiyle saldırıdaki ölü sayısı 5'e çıktı.

        Muhammed YusufAbdülaziz'in Tennessee Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olduğu ve bazı kamu kuruluşlarında staj yaptığı öğrenildi. Ohio'daki bir nükleer enerji tesisinde 2013 Mayıs'ında işe başlayanAbdülaziz'in güvenlik soruşturmasında sorun çıkması nedeniyle 10 gün sonra işten çıkarıldığı kaydedildi.

        Güvenlik soruşturmasının detayları açıklanmazken, nisan ayında alkollü araç kullanma nedeniyle ceza da alan saldırganın anne babasının aile içi şiddet nedeniyle 2009 yılında boşandıkları belirtildi.

        Kuveyt doğumlu olan veABD'nin yanı sıra Ürdün vatandaşlığı da bulunanAbdülaziz'in geçen yıl Ürdün'e gittiğini tespit eden FBI'ın, saldırganın buradaki faaliyetlerine ilişkin inceleme başlattığı ifade edildi.

        YusufAbdülaziz, Donanma Rezerv Merkezi'ne düzenlediği saldırı sırasında polis tarafından öldürülmüştü. Yetkililer henüz saldırının nedenine ilişkin açıklama yapmadı. Savcı, olayı "İç terör eylemi" olarak nitelendirdiklerini belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ