Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamaney, Amerika ile iyi ilişki istemiyor

        GAZETE HABERTÜRK

        İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya ile yapılan Viyana Anlaşması’nın ülkenin “küstah” ABD’ye karşı duruşunu değiştirmeyeceğini söyledi. Hamaney, başkent Tahran’daki Büyük Musalla Camii’nde yaptığı bayram konuşmasında İran ve ABD yönetiminin bölgede izlenen politikalarda birbirine karşıt görüşlere sahip olduğunu ifade etti.

        Hamaney, nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın İran’ın bölgedeki siyasetini değiştirmeyeceğini belirterek “siyasetçilerimiz müzakere metninin tam olarak İran’ın çıkarlarına uygun olduğunu kontrol ediyorlar.

        Metin onaylansın ya da onaylanmasın bölgedeki dostlarımızı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. Nükleer anlaşmanın, İran’ın Suriye’de Esad yönetimine ve Yemen, Bahreyn ve Filistin’de “baskı altındaki halklara” verdiği destekte değişime yol açmayacağını sözlerine ekledi.

        ‘ABD’Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜRÜZ’

        Hamaney daha sonra sözü yeniden ABD’ye getirdi. ABD ve etkisindeki Körfez ülkelerinin İran’ın ‘teslim olması’ için çok uğraştığını savunan Hamaney, “İran bir savaş istemiyor ama illa ki savaş olacaksa ABD küçük düşürülecektir” diyerek Washington’a meydan okudu. Konuşmayı dinleyenler “Amerika’ya ölüm” sloganları attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ