Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de ırkçılık çatışması

        Güney Carolina medyasına yansıyan bilgilere göre, ABD'de beyaz ırkçılığın simgesi olarak görülen Konfederasyon bayrağına destek verme amacıyla KKK üyeleri yürüyüş düzenledi. Aynı saatte siyahilerin örgütü Black Panthers üyeleri de karşı gösteri gerçekleştirdi.

        Ellerinde Konfederasyon Bayrağı ile yürüyen KKK üyeleri ile Black Panther taraftarlarının çatışması sonucu 7 kişinin yaralandığı, 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Polis yaklaşık 2 bin kişilik gruba müdahale ederek gösterilere son verdi.

        Kuzey Carolina'da, beyazların üstünlüğünü savunan 21 yaşındaki Amerikalı beyaz Dylan Roof, siyahilerin gittiği tarihi kilisede 9 siyahiyi öldürmüş ve Roof'un söz konusu bayrakla çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasından sonra bayrak tartışmaları yeniden gündeme gelmişti.

        Konfederasyon Bayrağı, Amerikan İç Savaşı'nın sona ermesine kadar, köleliğin yaygın olduğu, ekonomileri tarıma dayalı ayrılıkçı güney eyaletleri (Konfederasyon) tarafından kullanılmıştı.

        Birçokları için "ırkçılığın ve köleliğin simgesi", bazıları içinse "Güneyin tarihi mirası" olarak görülen Konfederasyon bayrağı geçen hafta alınan kararla Güney Carolina Parlamentosu'nun önündeki direkten indirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ