Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliçe'nin başı 'nazi geçmişi' ile dertte
        1

        Geçtiğimiz günlerde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasından 6 yıl önce çekilen ve Nazi selamı verirken göründüğü fotoğrafın ülke basınında yer alması Kraliyet Ailesi'ni eleştiri oklarının hedefi haline getirmişti.

        2

        İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Nazi Almanyası ile olan ilişkisini konu alan bir belgeselin çekimlerinin tamamlanması ile yeni belgeler ve fotoğraflar basının eline geçti.

        3

        2. Elizabeth'in kocası ve Edinburgh Dükü Philip Mountbatten'in 3 kız kardeşinin Alman aristokratlar ile evlendiğinin altını çizen belgeselde, evlilik yoluyla Prens Philip ile akraba olan bu kişilerin ilerleyen yıllarda Nazi Partisi'ne katıldığına dikkat çekiliyor.

        4

        Prens Philip'in kız kardeşi Sophie, 1935 yılında gerçekleşen Goering 'in düğününde Hitler ile aynı masada. Hitler'den oldukça etkilendiği bilinen Sophie, doğan oğluna Hitler ile aynı ismi (Karl Adolf) vermişti.

        5

        Prens Philip ailesinin Naziler ile olan ilişkisi hakkındaki 60 yıllık suskunluğunu 2006 yılında yayınlanan 'Royals and the Reich' isimli kitaba verdiği mülakta ile bozmuştu. ,

        6

        Prens, o dönem hakkında "Hitler'in Almanya'nın prestijini ve gücünü yeniden inşa etme çabasını biz de tüm Almanlar gibi ilgi çekici bulduk" ifadelerini kullanmıştı.