Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya dışı yaşam izi aranıyor!

        İkiliye göre 'Breakthrough Listen' adı verilen proje kapsamında dünya dışından edinilen verilerin incelenebilmesi için biri Avustralya'da diğeri ABD'de olmak üzere iki radyo teleskop konuşlandırılacak.

        'UZAYLILARI BULANA 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL'

        Öte yandan radyo teleskoplardan edinilen verilerden yola çıkarak uzaylıların yaşamını kanıtlayabilecek kişiye de 1 milyon dolar ödül verilecek. 9 milyon gönüllünün nöbetleşe çalışacağı proje çerçevesinde gökyüzü taraması yapılarak, dünya dışında bir yaşam izi aranacak.

        'BİR YILDA TOPLANABİLECEK VERİ BİR GÜNDE BİR ARAYA GETİRİLECEK'

        Bununla birlikte proje sayesinde normal şartlarda bir yılda toplanabilecek verilerin bir günde toplanacağı belirtiliyor. Projenin yatırımcılığını üstlenen Milner de, ''Araştırmamız kapsamında, bir milyon komşu yıldız, galaksimizin merkezi, tüm Samanyolu ve 100 komşu galaksi taranacak'' dedi.

        'HAREKETE GEÇME VAKTİ GELDİ'

        Diğer yandan Hawking de uzaylıların var olup olmadığının akıllardaki en büyük soru işareti olduğunu belirtip şunları söyledi: ''Dünya ötesinde de yaşamın var olup olmadığı sorusunun cevabını bulmak için harekete geçme vakti geldi. Bu girişim her şeyi açıklamasa da, yıldızlardan yayılan ışığın ne anlama geldiğini açıklayabilir. Sonsuz bir evrende başka yaşamlar da olabilir. Belki de evrenin bir yerinde birileri dünyamızdan yayılan ışıkların ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyordur.''

        SPUTNIKNEWS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ