Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya liderlerinden Suruç taziyeleri

        Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, "Terörle mücadelenin müttefikleriyiz, ortak amacımız, milletlerin barış içinde birlikte yaşamasını sağlamak ve ortak değerlerimizi korumaktır" dedi.

        Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da, "Masum kurbanları hedef alan barbar saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, "Suriye'deki savaştan kaçan sayısız mülteciyi ağırlayarak büyük cömertlik gösteren Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Suruç’taki terör saldırısına ilişkin soruya verdiği yanıtta, “ABD, Türkiye’nin güneyinde düzenlenen alçak terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor” ifadesini kullandı.

        Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dileyen Earnest, “Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve terör tehdidine karşı ortak savaşımızdaki kararlılığımızı tekrarlıyorum” diye konuştu. Earnest, "Sınırın Suriye tarafında insani yardımlara katılmak isteyen kişilere" yönelik bu eylemi kınadıklarının altını çizdi.

        İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Afham saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dileyerek "Bu canice terörist saldırı, bu tür olayların faillerinin insanlık dışı hedeflerine ulaşmak için hiçbir

        eylemden kaçınmayacağını bir kez daha ortaya koydu" dedi.

        İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Afham, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesini anımsatarak görüşmede Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bölgedeki terör tehdidine karşı iki ülkenin işbirliği yapmasının zaruretini ve İran'ın bu konudaki görüşmelere hazır olduğunu ilettiğini söyledi.

        KATAR VE MISIR DA KINADI

        Katar ve Mısır da, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

        Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doha'nın "mücrim" saldırıyı "şiddetle kınadığı" ve reddettiği vurgulandı.

        Katar'ın güvenliğini karıştırarak masum insanlarını terörize etmeye çalışan eylemler karşısında ve sınır güvenliğini sağlamak için alacağı tüm önlemlerine destek için kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında durduğu belirtildi.

        Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bedr Abdulati tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Mısır, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen ve masum insanları hedef alan tüm terör eylemlerini kınamaktadır" ifadesi kullanıldı.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ