Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'deki kilise saldırganı "nefret suçu" ile yargılacak

        Charleston şehrindeki Emanuel Afrika Metodist EpiskopalKilisesi'nde İncil dersi sırasında aralarındakilisenin papazı da olmak üzere 9 kişiyi öldüren 21 yaşındaki beyaz ABD'li Roof, Yüce Divan tarafından alınan kararla 33 ayrı sebepten dolayı Federal Mahkeme'de yargılanacak.

        Konuyla ilişkin Adalet Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Lynch, Yüce Divan'ın beyaz genç hakkında verdiği karardan duyduğu mutluluğu dile getirirken, Roof'un "nefret suçu" işlediğini söyledi.

        Lynch, Roof'un bu suçun yanı sıra "silahla adam öldürme" suçunun da arasında bulunduğu birçok sebepten yargılanacağını belirterek, "İşlemiş olduğu suçlardan dolayı Roof, ömür boyu hapis veya ölüm cezası alabilir, ölüm cezasının verilip verilmeyeceği konusunda henüz bir karar verilmedi. Adalet Bakanlığı bu süreç içerisinde gerekli hukuki protokolleri takip edecektir. Bu kararların verilme aşamasında olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştük, fikirlerini aldık" ifadelerini kullandı.

        Charleston'da işlenen cinayet sonrası, ülkede yoğun bir şekilde tartışılan "ırkçılık" meselesi bir kez daha gündeme gelmişti. ABD Başkanı Barack Obama, cinayetin işlendiğikiliseye gitmiş ve saldırıda hayatını kaybeden papaz Clementa Pinckney'in cenaze törenine katılmıştı.​

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ