Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dışişleri Bakanı'ndan flaş açıklamalar

        HABERTURK.COM / DIŞHABERLER

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete ile Portekiz Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Çavuşoğlu gerçekleştirilen basın toplantısında soruları yanıtladı.

        PKK son dönemlerde Türkiye'deki falietlerini artırdı. Vatandaşlarımıza yönelik saldırılarda bulundu. Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreterini bilgilendirdik.

        Yaşadığımız terör olaylarının ardından bu bağlamda pek çok ülkenin Dışişleri Bakanı ile görüştüm, fikir alışverişimiz sözkonusu oldu.

        IŞİD'e karşı ABD ile ortak mücadele içerisindeyiz. NATO'yu da toplantıya çağırdık yarın gerçekleşecek.

        HDP'nin aldığı oy elbetteki değerli ancak HDP bir siyasi parti. Terörist gruplarla ilişkilerini kesmelerini bekledik ancak şimdiye kadar terör saldırılarına dair bir kınama iletmediler.

        Barış için çözüm sürecinin devamını çok önemsiyoruz.

        Terörizmin engellenmesi gerektiğine inanmaktayız. Bizler şimdi bir koalisyon hükümeti kurma sürecindeyiz. Demokrasinin gerçekleşmesi için çabalar ortaya koyacağız. Ancak bu süreç ilerlemezse tekrar halka gitme yolunu tercih edeceğiz Ancak bu son tercih.

        Suriye'de binlerce sivil Suriyeli vatandaşı kabul ettik. 1300 kadar savaşçıyı sınırda yakaladık.

        Biz IŞİD'le mücadele ederken aynı anda PKK ile mücadele etmekteyiz. Aynı anda birden fazla terörist grup ile mücadele veriyoruz. Hangi ülke teröre taviz verebilir? Biz hiçbir zaman şu örgüt seküler bu sebepten iyidir diyemeyiz. O zaman terörizm bitmez. Tüm terörist gruplara aynı mücadeleyi vermeliyiz. Biz barış için mücadele ediyoruz.

        PKK örgütü Irak'ın bir bölümünde kamplara sahip. Türkiye Uluslararası hukuk kurallarına saygı duyarak terör örgütü ile mücadele etmekteyiz. Sivillerin etkilenmemesi için her türlü önlemi alıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ