Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Operasyon manşetlerde

        GAZETE HABERTÜRK

        THE INDEPENDENT

        İNGİLTERE’de yayımlanan Independent Gazetesi’ndeki bir yazıda, ABD’nin Türkiye’nin Kandil’i bombalamasına izin verdiği öne sürüldü. Patrick Cockburn imzalı yazıda ABD’nin Türkiye ile yaptığı anlaşmanın Irak’ın işgalinden beri yapılan en büyük hata olduğu iddia edildi. ABD’nin, IŞİD’e karşı yanında Türkiye olduğu takdirde Kürtlere ihtiyaç duymayacağını düşündüğü belirtildi. Cockburn, bunun bir hata olduğunu çünkü Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD’e saldırmaktan ziyade Türkiye içerisindeki PKK’ya karşı hareket etmeyi planladığını söyledi.

        THE TIMES

        İNGİLİZ Times Gazetesi’nde yer alan “Ateş çemberi” başlıklı yorum yazısında ise Türkiye’nin PKK hedeflerine yönelik saldırılarının ‘korkunç tehlikeli’ olduğu öne sürüldü. Yazıda “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hemen geri adım atmalı” görüşüne yer verildi.

        LE MONDE

        Fransız gazetesi, operasyonlar nedeniyle orduda izinlerin kaldırıldığını belirterek İstanbul ve Kürtlerin yaşadıkları illerde tansiyonun yükseldiğini yazdı. Haberi “Türkiye Kürtlere karşı saldırıya geçti” başlığıyla veren gazete operasyonların Türkiye’ye yönelik tehditler bertaraf edilene kadar devam edeceğine dair açıklamaları okuyucularına aktardı.

        THE NEW YORK TIMES

        ABD’de yayımlanan New York Times Gazetesi, Türkiye ve ABD’nin üzerinde uzlaştığı IŞİD ile mücadele anlaşmasının Suriye’deki Esad karşıtı Arap militanlara doğrudan faydalar sunacağı belirtildi. Haberde Esad karşıtlarının uzun zamandır böyle bir plan talep ettikleri belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Ancak anlaşmadan fayda sağlayacak Suriyeli bu muhalif gruplar, IŞİD ile değil Esad ile savaşmaya motive olmuş durumdalar. Bu gruplar El Kaide bağlantılı örgütlerle de bağlantı halindeler.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ