Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa-İran ilişkisi hızlı başladı

        GAZETE HABERTÜRK

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya ile nükleer anlaşmaya varan İran, 24 saat içinde 2 Avrupalı lideri ağırladı. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin Tahran ziyaretinin ertesi günü, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius Tahran’ı ziyaret etti.

        Ziyaret sırasında başını örten Mogherini, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “nükleer anlaşmanın yürütülmesi için bazı konuların görüşüldüğünü” açıkladı.

        Fabius ise “İran ile Fransa arasında yeni bir siyasetin başlangıcını yaptıklarını” söyledi. Fabius, yaz sonunda kalabalık bir işadamının Tahran’ı ziyaret edeceğini, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi Fransa’nın başkenti Paris’e davet ettiğini ifade etti. Fabius konuşurken, bir grup Fransa’nın nükleer müzakerelerdeki sert tavrını protesto etti. Fransa’nın nükleer müzakereler sırasında Batılı ülkelerin “kötü polisi” rolünü üstlendiği ve İran’a karşı tavizsiz yaklaştığı ileri sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ