Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Anlaşma Rum kesimini böldü!

        GAZETE HABERTÜRK

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki gün vardığı adada kişisel mülkiyet hakkına saygı gösterileceği ilke anlaşması, Rum siyasileri böldü. Kıbrıs Türk tarafının toplu mal takası tezini değiştirip etnik köken temelinde iki bölgeli anlayışı iptal ederek bir göçmenin malına geri dönme olasılığını açık bırakan anlaşmada ayrıca, tarafların eşit sayıda Türk ve Rum üyesi olacak Mülkiyet Komitesi’nin işleyişine tabi olacağı da belirtilmişti.

        DİSİ Partisi, “Bu şekilde mülkiyet hakkı temel ilke olarak tanınıyor ve artık iki bölgelilik ilkesinden çıkarılıyor. Bundan sonraki aşamada mal sahibinin haklarının yeniden tesis edileceği özel kriterler şekillendirilecek” vurgusunu yaptı.

        AKEL ise “Yasal mal sahiplerinin haklarına saygı ile Kıbrıs sorununun iç yönlerinde anlaşma yörüngesine yaklaşmamız yönündeki ümitler önemli ölçüde artacak” açıklamasında bulundu. Anlaşmayı olumsuz bulan DİKO yetkilileri ise “Neden mülkiyet gibi devredilemez temel hakkın yönetimi bir komiteye veriliyor?” şeklinde sorarak mülkiyet konusunda aynı hakların tanınmasını eleştirdi.

        KALEDE BULUŞTULAR

        Akıncı ve Anastasiadis, dün akşam Mağusa’da Othello Kalesi’nde buluştu. Kültür Komitesi tarafından organize edilen gecede, iki toplumlu müzik grubu “Kyprogenia” tarafından verilen “Ay Işığı Altında Bizim Müziğimiz” isimli bir konser gerçekleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ