Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sinirlioğlu'ndan Barzani'ye sürpriz ziyaret

        Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Mesut Barzani ile dün Erbil’de bir görüşme gerçekleştirdi. Barzani'nin ‘Kürdistan Bölgesi Başkanlığı‘ internet sitesinde yer alan habere göre Sinirlioğlu, ABD ile varılan mutabakat, IŞİD ile mücadele ve PKK operasyonları hakkında bilgi verdi.

        Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw'ın haberine göre Sinirlioğlu görüşmede Türkiye'nin amacını, ‘IŞİD'i yenmek, Suriyeli mültecilerin evine dönmesi ve insani yardım‘ olarak açıkladı. Sinirlioğlu'nun ayrıca Kuzey Irak'taki Kürt bölgesine Türkiye'nin verdiği değeri dile getirdiği ve Kürt yönetimini bölgede istikrar ve kalkınma için bir faktör olarak gördüklerini söylediği kaydedildi. Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı‘nın ayrıca Türkiye'nin Kürdistan bölgesi ile ilişkileri geliştirmeye devam etme isteğini de dile getirdiği belirtildi.

        Habere göre Barzani de IŞİD'i küresel bir tehdit olarak nitelendirerek IŞİD'e karşı savaşın herkesin görevi olduğunu söyledi. Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye dahil olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Barzani, Türkiye'nin sorunun çözümünde belirleyici bir rol oynayacağına inandığını kaydetti.

        Mesut Barzani Türkiye ile PKK arasındaki gerilime ilişkin olarak da şiddet ve savaşın uygun olmadığını belirterek, iki tarafı diyaloğa ve barış sürecinin ilkelerine geri dönmeye çağırdı.

        DW

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ