Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 10 ayda 176 çocuk ve kadın tecavüze uğradı

        Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Barış ve Bütünsel Kalkınma İçin Kadın Dayanışması (SOFEPADI) adlı sivil toplum kuruluşundan yayımlanan raporda, 10 ayda, Ugandalı ayrılıkçıların saldırılar düzenlediği ülkenin doğusundaki Beni kenti ve çevresinde 176 çocuk ve kadının tecavüze uğradığı belirtildi.

        SOFEPADI'nın Koordinatörü Mambo Zawadi, tecavüze uğrayanların 3-78 yaşında olduğuna dikkati çekerek derneğin mağdurlara psikolojik ve sosyal destek sağladığını dile getirdi. Zawadi, olaylarda parmağı olduğu düşünülen 8 ayrılıkçının Demokratik Kongo Silahlı Güçleri (FARDC) tarafından tutuklandığını ifade etti.

        Öte yandan, söz konusu dernek bölgede kadınlara yönelik her türlü şiddetle mücadele kapsamında bazı sloganların yazılı olduğu ücretsiz tişört dağıtımının yapıldığı bir kampanya başlattı. Bu arada Beni sivil toplum kuruluşları Başkanı Reverend Pasteur Gilbert Kambale, bu tür "çirkin olayları" önlemek amacıyla ellerinden geleni yapacağını vurguladı.

        Uganda Devlet Başkanı Yoveri Museveni'ye 1995'te karşı çıkıp Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin kuzeyine sığınan Ugandalı ayrılıkçılar bölgede sıkça saldırı düzenliyor. Sivil toplum kuruluşlarına göre, ayrılıkçıların Beni kentinde geçen yıldan bu yana düzenlediği saldırılarda 450'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ