Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'PKK'nın şiddet eylemlerini tasvip etmedik'

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman televizyon kanalı ZDF'ye konuştu.HDP'nin kimseden talimat almadığını belirten Demirtaş, PKK'nın şiddet eylemlerini de tasvip etmediklerini söyledi

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman televizyon kanalı ZDF'nin sorularını yanıtladı. Canlı yayına bağlanan Demirtaş, HDP'nin PKK ile ilişkisinin olup olmadığına dair sorulan soruya,

        "Bizim PKK ile hiçbir şekilde ilişkimizin olmadığını en iyi sayın Erdoğan bilir. HDP kendi kararlarını parti yönetiminde alır. Partimiz çok sayıda sol parti, inanç hareketinin, kadın hareketinin bir araya gelerek kurduğu bir çatı partidir." yanıtını verdi.

        Demirtaş sözlerine şöyle devam etti,

        HDP demokratik bir zenginliğe sahip partidir ve kimseden talimat almaz. Bunu sayın Cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor. Bizim PKK da dahil hiçbir örgütle organik bir ilişkimiz ve emir-talimat ilişkimiz olmadı, olması da mümkün değil.

        "PKK'NIN ŞİDDET EYLEMLERİNİ TASVİP ETMEDİK"

        HDP Türkiye'de barışı kurmak, adaleti ve özgürlükleri inşa etmek için mücadele veren bir partidir. Bu mücadelesini demokratik yollarla veren bir partidir. Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk.

        "KANDİL'LE GÖRÜŞMELERİ AK PARTİ'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPTIK"

        Bizi MHP gibi Türk milliyetçisi bir parti konumuna sokmaya çalışırlarsa biz bunu kabul etmeyiz. Biz onlar gibi, o partilerin düşündüğü gibi olmadığımız için bizi hedefe koyuyorlar. Kandil'le görüşmeleri Türkiye'de AK Parti'nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur. HDP güçlendikçe PKK'nın silah kullanması da azalacaktır. Biz erken seçim de olsa daha yüksek oyla halkımızın karşısına çıkacağımızı düşünüyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ