Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Ali’nin Cecil kadar değeri yok"

        GAZETE HABERTÜRK

        Irkçı İsrailli örgütün, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırının dünya basınında büyük görülmemesi İngiliz eski parlamenter George Galloway’i kızdırdı

        Yahudi yerleşimcilerin “Fiyat Etiketi” adını verdikleri ırkçı İsrailli örgüt, Batı Şeria’da 2 evin pencerelerinden içeriye molotofkokteyli atarak kundaklama gerçekleştirdi. Çıkan yangında, henüz 18 aylık olan Filistinli bebek Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetti. Ali’nin 4 yaşındaki ağabeyi Ahmet’in vücudunun yüzde 60’ı, annesi Riham’ın ise yüzde 90’ı yandı. Ali’nin babası Said de hafif yaralandı. Diğer evde bulunan aile ise kaçarak canını kurtardı.

        ‘KANI DAHA MI UCUZ?’

        Olay Filistin’de öfke yaratırken, dünya basınında büyük görülmemesi İngiliz eski parlamenter George Galloway’i kızdırdı. Daha önce özellikle Batı basınında sayfalar dolusu çıkan bir habere gönderme yapan Galloway, Twitter sayfasında, “Zimbabve’de aslan Cecil’in bir Amerikan diş hekimi tarafından öldürülmesi büyük olay olmuştu. Dünya basını Ali bebek için sessiz kalırken, aslan Cecil için feryat etti. Çünkü Filistinli bir bebeğin kanının ucuz olduğunu düşünüyorlar” cümlelerini yayınladı.

        ‘UYURKEN YAKILDI’

        ABD’li diş hekimi Walter James Palmer, gittiği Zimbabve’de ülkenin ulusal simgesi haline gelen 13 yaşındaki aslan Cecil’i öldürdükten sonra leşiyle poz vermişti. Zimbabve hükümeti, Palmer’in yargılanması için ABD’den resmi talepte bulunmuştu. Ali bebeğin dün cuma namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah da katıldı. Hamdallah, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Evinde uyuyan masum bebeğe merhamet edilmedi. İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu uyurken can veren masum çocuklara merhamet edilmedi. Uluslararası toplum bu masum bebeğin ne suçu olduğunu söylemeli” dedi. HAMAS ve El Fetih örgütlerinden yapılan açıklamalarda saldırı lanetlendi. İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, olayı “Terör saldırısı” olarak niteledi.

        BATI ŞERIA’DA GERGİNLIK

        Ali bebeğin Yahudi ırkçı grup tarafından diri diri yakılmasının ardından Batı Şeria’da Filistinlilerin düzenlediği gösteriye, İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahalede bulundu. Bir kişi gerçek merminin isabet etmesi sonucu yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ