Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngilizleri kızdıran üç yıldızlı konaklama

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiliz vergi mükellefleri, ülkeye illegal yollardan giren mültecilerin 3 yıldızlı otellere yerleştirilip günde 35 sterlin para verilmesine çok kızdı. Ülkelerinde sağlık hizmetlerinden bile yeterince yararlanamadıklarından şikâyetçi olan İngilizler, yüzlerce mültecinin masrafının ceplerinden ödendiğini söylüyor

        İngiltere, çoğunlukla Fransa üzerinden TIR’ların içinde ya da botlarla ülkelerine gelen yüzlerce mülteciye barınak sağladı. Geceliği tek kişilik 70 sterlin (303 TL) olan otelde konaklayan ve kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği verilen mültecilere günlük 35 sterlin (151 TL) ödeniyor. İngilizler mültecilere yapılan harcamanın kendi vergilerinden ödendiği için çok kızgın.

        İngiliz gazetelerine ve internet portallarına haber olan mültecilerle ilgili yorum yapan İngiliz vatandaşları, “Bize bu kadar değer verilmiyor”, “Sağlık sisteminde birçok şeyden yararlanamıyoruz. Vergiler yüksek. Şimdi de gelen binlerce mülteci nedeniyle daha çok vergi ödeyeceğiz”, “Aman Tanrım! Mültecilerin neden bu ülkeye gelmek için ölümü göze aldıklarını şimdi anlıyoruz” gibi yorumlarda bulundu.

        'BURADA GÜVENDEYİZ'

        Kaldıkları oteldeki havuzdan, cimnastik salonu ve SPA’dan yararlanan mülteciler ise buranın keyfini çıkarıyor. Lancashire bölgesinde yer alan Charnock Richard kasabasındaki Best Western Park isimli 3 yıldızlı otelin bahçesinde çay içen Güney Sudanlı Adem ve Muhammed, “Biz burada güvendeyiz ve çok mutluyuz.

        Burada yeniden doğmuş gibiyiz” diyor. Ülkelerinde savaştan ve açlıktan kaçan Adem ve Muhammed, Lancashire sokaklarında kendilerine verilen parayla alışveriş yapıyor. Fransa’nın kuzeyinde uzun bir bekleyişten sonra yüzlerce mülteciyle birlikte İngiltere’ye alınan iki arkadaş, daha binlerce mültecinin de İngiltere’ye giriş yapmak için beklediğini söylüyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ