Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Devletin helikopterini kullandı diye istifa etti

        Bishop, 80 km’lik yolu karadan gitmek yerine kiralık helikopter kullanıp 5 bin Avustralya doları (10 bin TL) değerinde masraf çıkardığı için eleştiri oklarının hedefindeydi.

        72 yaşındaki politikacı, mensubu olduğu Liberal Demokrat Parti’ye bağış toplamak için bir golf sahasında yapılan etkinliğe helikopterle gittiği için gelen tepkiler üzerine ‘komik’ diye tarif ettiği masrafı devlet bütçesine iade etmişti. Ancak Bishop’ın daha önce de özel işleri için devletin tahsis ettiği makam aracını kullandığının ortaya çıkmasıyla tepkiler sürdü.

        VEKİLLİĞİ SÜRECEK

        Sydney’de yayınlanan Daily Telegraph gazetesine göre son beş yılda Bishop makam aracı ve özel plakalı araç gibi uygulamalarla vergi mükelleflerine 260 bin Avustralya dolarına (526 bin TL) mal oldu.

        Bishop’ın araç kullanımıyla ilgili bir usulsüzlük olup olmadığını anlamak için soruşturma başlatıldı. Siyasetçinin milletvekilliği ise sürecek. Bishop, “Kararı almak kolay olmadı” diyerek parlamentoya sevgisi, Avustralya halkına saygısından ötürü istifa etme kararı aldığını söyledi. 2013 yılından bu yana meclis başkanıydı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ