Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Boğa güreşlerinde en kanlı yıl: 9 ölü

        İspanya'da bu yaz düzenlenen boğa güreşi festivallerinde şu ana kadar 9 kişinin hayatını kaybetmesi, festivallerde güvenlik sorunu tartışmalarına yol açtı.

        İspanya'nın önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alan, insanların boğalarla birlikte sokakta koştuğu festivallerde yaşanan ölüm olayları, ''gösterilerde yeterli güvenlik sağlanıyor mu'' tartışmalarının artmasına neden oldu.

        Bu yaz festivallerde 9 kişinin ölmesi, ülkedeki hayvan hakları dernekleri ve onlara destek veren siyasi partileri harekete geçirdi. Bazı siyasi parti temsilcileri, boğa festivallerinin yasaklanması taleplerini belediye meclislerine sundu.

        Hayvan haklarını savunan PACMA adlı siyasi partinin başkanı Silvia Barquero, yaptığı açıklamada, "Hem hayvanların hem de insanların hayatını tehlikeye sokan şiddetin önlenmesi için bu festivallerin kaldırılması talebiyle yıllardır mücadele yürütüyoruz. Bu festivaller sadece ölümler ve yaralanmalara yol açarak, yüksek düzeyde güvenlik sorunu meydana getiriyor. Bu festivaller İspanya'nın imajını da kötü etkiliyor. Çünkü yurt dışından bakıldığında, hayvanların öldürüldüğü, onlarca insanın boğa boynuzlarından hayatını kaybettiği korkunç bir festival olarak görünüyor" ifadelerini kullandı.

        İstatistiklere göre ülkedeki boğa festivallerinde son 15 yılda, üçü kadın 70 kişi boğa darbeleri sonucu hayatını kaybetti. Her yıl yaklaşık 2 bin boğa festivalinin düzenlendiği ülkede, ilk olarak 1991 yılında Kanarya Adaları'nda, 2010'da da Katalonya özerk bölgelerinde boğa festivallerine yasak getirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ