Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Esad: ABD Türkiye'ye güvenmiyor

        Hizbullah'a ait Lübnan televizyonu El Manar'a konuşan Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sultan olma hayalleri kurduğunu" iddia etti ve "Mısır ve Tunus'ta yaşananlarla bu hayallere kapıldı.

        Ama mevcut durumda bu hayalleri suya düştü" dedi. "Erdoğan'ın bu kez Suriye'de tampon bölge kurma hayalleri kurduğunu" öne süren Esad, ABD'nin izni olmadan bunu yapamayacağını savundu.

        Suriye Devlet Başkanı, ABD'nin Türkiye'ye güvenmediğini de iddia etti. ABD'nin sadece Suriye değil, Türkiye gibi müttefiklerini de güçsüz devletler yapmaya çalıştığını ve kaosa sürüklediğini söyledi.

        "RUSYA VE İRAN'IN TAM DESTEĞİ SÜRÜYOR"

        Tahran'ın Batı ile nükleer krizinde anlaşmaya varmasının ardından İran ve Rusya'nın Suriye'ye desteğinin azalmaya başladığı yönünde iddialar dile getiriliyordu. Esad bu iddialarla ilgili bir soru üzerine "Rusya ve İran'ın dostlarını terk etmediğini, kendilerine desteğin tam olarak sürdüğünü" söyledi.

        Hizbullah militanlarının Suriye'deki çatışmalarının dahlinin "meşru" olduğunu da savunan Esad şöyle dedi: "Hizbullah ve rejim karşıtı yabancı savaşçılar arasındaki fark meşruiyettir. Hizbullah'ı Suriye'ye kim davet etti? Hizbullah, Suriye devletiyle bir anlaşma ardından geldi ve Suriye devleti de meşru bir devlettir.

        Oysaki diğer terörist güçler Suriye halkını öldürmeye geldiler." Esad, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı da eleştirdi ve Mistura'yı "taraflı açıklamalar yapmakla" suçladı. IŞİD'e karşı uluslararası bir koalisyon içinde yer alıp almayacaklarına dair bir soruya ise Esad, "Suriye yönetiminin böyle bir ittifakı reddetmeyeceğini ama terörizme destek veren ülkelerin terörizmle mücadele etmesinin anlamsız olacağını" söyleyerek cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ