Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 11 Eylül'ün sembol kadını hayatını kaybetti

        11 Eylül’de Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen El Kaide saldırısının ardından çekilen fotoğrafıyla olayın sembollerinden biri haline gelen Toz Kadın lakaplı Marcy Borders, 42 yaşında mide kanserinden hayatını kaybetti. İki çocuk annesi kadının yakınları, sosyal medyada Borders’ın öldüğü bilgisini paylaştı.

        Al Jazeera'nın haberine göre Nisan 2014’te kanser teşhisi koyulan Borders, hastalığının sebebinin 2 bin 753 kişinin öldüğü 2001’deki saldırın etkisi olduğunu, yuttuğu toz parçaları nedeniyle hastalandığını iddia etmişti. Kasım ayında yerel bir gazeteye röportaj veren Borders, “Kesinlikle böyle olduğuna inanıyorum çünkü daha önce ciddi bir hastalığım yoktu. Tansiyonum yüksek değildi, kolesterolüm de yoktu” demişti.

        PSİKOLOJİK TRAVMA GEÇİRMİŞTİ

        İkiz Kuleler’deki işinin daha ilk ayındayken saldırının kurbanlarından biri olan Borders, uyarılara rağmen koşarak kaçtığı 81. katında çalıştığı binadan yaralı kurtulan az sayıdaki çalışandan biri. Saldırı sonrası psikolojik travma geçiren Borders, içki ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle çocuğunun vesayetini kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ