Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ülkeye giren çıkan tüm Türkleri araştırıyorlar!

        Reuters'ın haberine göre, Tayland Emniyeti Sözcüsü Prawut Thavornsiri, patlamadan iki hafta kadar öncesine kadar ülkeye giren Türk vatandaşlarını araştırdıklarını belirtti.

        Tayland medyasında polisin 15-20 Türk vatandaşını araştırdığına dair haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Prawut, "Tayland'a muhtemelen bundan daha fazla sayıda Türk vatandaşı geliyor. Araştırıyoruz ama 15 kişiyi değil" dedi. "Milliyete değil, bireylere odaklanıyoruz" diyen polis sözcüsü, diğer ülke vatandaşları ya da örgüt ihtimallerini de gözardı etmediklerini belirtti ancak ayrıntı vermedi.

        İngiliz Telegraph gazetesinde geçtiğimiz günlerde çıkan bir haberde, Tayland polisinin, şüpheliyi taşıdığı tahmin edilen taksicilere ve kentteki otellerdeki görevlilere bir Türk pasaportunun fotokopisini gösterip Türkiye'den gelen müşteriler hakkında sorular sorduğu belirtilmişti.

        TÜRK DIŞİŞLERİ: RAHATSIZLIĞIMIZI İLETTİK

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bugün düzenlediği olağan basın toplantısında, Tayland basınında çıkan haberlerle ilgili soruları yanıtladı. Bilgiç, bu haberlerden duyulan rahatsızlığı Tayland makamlarına ilettiklerini dile getirdi.

        Çavuşoğlu'nun yeni Tayland Dışişleri Bakanı'nı tebrik etmek için aradığını belirten Bilgiç, bu görüşmede terörle mücadele konusunun gündeme geldiğini ancak spesifik olarak saldırının konuşulmadığını aktardı. Reuters'ın haberine göre, Bilgiç, "Taylandlı yetkililere, 'Eğer somut bir bilgi edinirseniz, lütfen bize iletin' dedik. Ama şu ana kadar bir şey gelmedi" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ