Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sığınmacılar trenle ülke ülke dolaştırıldı

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya , Macaristan ve Avusturya arasında “sığınmacı treni” krizi patlak verdi. Macaristan Almanya’dan, Avusturya ise Macaristan’dan günlerce ortada kalan sığınmacılar hakkında açıklama istedi. Bazıları daha önce Almanya’dan Macaristan’a trenle götürülen sığınmacılar, Macar yetkilileri tarafından yine trenlere bindirilerek Almanya’ya götürülürken, sınırda Avusturyalı yetkililer tarafından durduruldu.

        Macaristan-Avusturya sınırındaki Hegeshalom kasabasında Avusturyalı yetkililer tarafından evrakları araştırılan ve AB vizeleri olmadığı için içeriye alınmayan 400’e yakın sığınmacı, 4 geceyi burada geçirmek zorunda kaldı. 2 tren dolusu sığınmacı, vagonlardan inerek ağaçlık alanda uyudu.

        Transit alanda yetkililerden cevap bekleyen sığınmacılar, dün akşam saatlerinde Almanya’dan gelen onayın ardından yeniden trenlere binerek umuda doğru yolculuğa başladı. Sığınmacılar, burada kendileri için kurulan kamplarda kalacak. Bir sığınmacı, “Daha önce Almanya’nın Münih kenti sokaklarında köpek gibi yatıyorduk. Bizi buradan topladılar ve bir trene bildirip Macaristan’a gönderdiler” dedi.

        KAÇAKLAR HAPSE ATILACAK

        Öte yandan, Macar hükümeti hazırladığı ve bu hafta içinde parlamentoda onaylanacak olan yeni yasa tasarısıyla mültecilerin ülkeye girişini pratikte tamamen yasaklamaya hazırlanıyor. Yeni yasa tasarısına göre, ülkeye kaçak yollardan girmek bundan böyle 1-3 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılacak. Kaçak girişe yardım edenler de bunu para karşılığı yapmamış olsalar bile aynı cezaya çarptırılacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ