Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Netanyahu 'koşer' olmayan bir restorana gidince tepki topladı

        İsrail Başbakanı Netanyahu hafta sonu İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile birlikte Floransa'daki bir restoranda yemek yedi.

        BBC'nin haberine göre İsrail basını Floransa'nın en ünlü restoranlardında olan Enoteca Pinchiorri'ye giden Neanyahu'ya tepki gösterdi. Çünkü restoran Yahudi yeme içme kurallarına uymuyordu. Salyangoz, domuz, ıstakoz ve tavşan eti gibi ürünler servis eden restoran 'koşer' değildi.

        İsrail'de koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Birleşik Torah Yahudiliği yetkilileri, Yahudi devletinin başbakanının koşer olmayan bir restoranda yemek yemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

        Muhafazakar basın organları da Netanyahu'nun tatilde değil resmi bir ziyarette olduğunu hatırlaması gerektiğini söyledi. Kikar Haşabbat isimli site Netanyahu'nun bu hareketiyle İsrail'deki dindar muhafazakar halkı incittiğini yazdı.

        Tepkilerin ardından Netanyahu'nun ofisinden bir açıklama geldi. Ofis, İsrail Başbakanı'nın İtalya Başbakanı'ın daveti üzerine bu restorana gittiğini açıkladı ve 'yasak yemekleri' yemediği vurguladı.

        Başbakanlık Netanyahu'nun yurtdışı seyahatlerinde genellikle bu şekilde davrandığını da söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ