Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa liderlerinden vicdansız tekiler

        GAZETE HABERTÜRK

        AB Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, siyasilerin duygusal davranamayacağını söyledi. Lüksemburg’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 3 yaşındaki Aylan’ın fotoğrafları konusunda ne düşündüğüyle ilgili bir soru üzerine sinirlendi. Siyasilerin duygusal tepki vermesinin beklenmesinden bıktığını söyleyen Mogherini, “İşimiz mantıklı kararlar almak, istikrarlı olmak ve duygularımızı da göz önünde bulundurmak” dedi.

        "AVRUPALILAR AZINLIK OLACAK"

        Macaristan’ın aşırı sağcı başbakanı Victor Orban, sığınmacı akını karşısında sert açıklamalarını sürürüyor.

        “Avrupa bugün devasa insan akışının tehdidi altındadır. Bugün yüz binleri konuşuyoruz ama gelecek yıllarda Avrupa’ya milyonlarca insan gelebilir. Aniden kendimizi kendi kıtamızda azınlık olarak görebiliriz” dedi.

        ‘AB 200 BİN SURİYELİ ALMALI’

        Avrupa Birliği liderleri göçmen akınına çözüm için toplantı üzerine toplantı yaparken Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHRC) Avrupa ülkelerine uyarı gedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’a gönderdikleri mektupta, AB Komisyonu’nun belirlediği 120 bin sığınmacı kotasının hemen adil biçimde dağıltılması gerektiğini savundu. NHRC Başkanı Antonio Guterres ise AB liderlerinin bu rakamının az olduğunu, asıl rakamın 200 bin olması gerektiğini savundu. Guterres, “Sığınma için bekleyenler göz önüne alındığında 120 bin rakamı gerçekçi değil” dedi.

        ‘İNGİLİZLER IRKÇI’

        Suriyeli Aylan’ın Bodrum’da kıyıya vurmuş cesedinin görüntüleri Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Emma Thompson’ı da kızdırdı. BBC’ye konuşan Thompson, görüntüleri “Korkunç manzara” olarak niteledi, “İngiltere Avrupa’nın yaşadığı sığınmacı krizinde üzerine düşen kotaları bile yerine getirmiyor. Çünkü burada toplum ırkçı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ