Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mülteciler Almanya'ya ulaştı

        Birleşmiş Milletler'in açıkladığı rakamlara göre sadece bu sene 366 bin 402 mülteci Avrupa'ya deniz yoluyla geçiş yaparken umut yolculuğuna çıkan 2 bin 800 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Tüm dünyanın giderek artan mülteci krizine odaklanmasına neden olan olay ise 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ın cansız bedeninin Bodrum'da karaya vurması oldu.

        Aylan'ın fotoğrafı tüm dünyada konunun gündeme gelmesine ve mülteci krizi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşmasına neden oldu. Olayın ardından çeşitli ülkelerde kampanyalar yapıldı. Sığınmacıların ülkelerine alınmasını isteyen gruplar protesto gösterileri düzenledi. Tepkilere kayıtsız kalamayan Batılı ülkeler birer birer harekete geçmeye başladı.

        AVUSTURYA VE ALMANYA KAPILARINI AÇTI

        Günlerdir Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bekletilen ve dün isyan ederek yaya olarak yola çıkan binlerce mülteci, yolculuklarının 30'uncu kilometresinde kendilerine sağlanan otobüslerle cumartesi günü sabah saatlerinde Avusturya sınırını geçmişti. Buradan Viyana'ya götürülen mültecileri yardım kuruluşları ve gönüllüler karşıladı. Çorba ve çay ikram edilen göçmenler daha sonra trenlerle Almanya'ya gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ