Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliçe II. Elizabeth'ten tahtta kalma rekoru

        Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. 89 yaşındaki İngiltere Kraliçesi, rekoru bir döneme adını veren büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria'nın elinden aldı.

        Elizabeth, 21 Nisan 1926’da Londra'da dünyaya geldi. 1952'de babası kral VI.George'ın ölümü üzerine taç giydi. Taç giydiğinde henüz, 25 yaşındaydı. Kraliçe'nin Prens Philip ile evliliğinden dört çocuğu oldu. İlk çocuğu olan Prens Charles, 1981’de Diana ile evlenmesi üzerine dikkatleri üzerine çekti. Çiftin çalkantılı evliliği çok konuşuldu. 1997’de Prenses Diana’nın bir trafik kazasında ölümü ve arkasında bıraktığı sorular Kraliçe’nin peşini hiç bırakmadı.

        ELİZABETH 12 BAŞBAKAN İLE ÇALIŞTI

        Elizabeth, Britanya tahtının sahibi olmasının yanı sıra İngiliz Uluslar Topluluğu'ndaki 15 ülkenin de sembolik devlet başkanı. 63 yıllık hükümdarlığında 12 İngiltere Başbakanı, 12 ABD Başkanı, 7 de Papa gördü. Kraliçe'nin ilk başbakanı Winston Churchill'di.

        Mevcut Başbakanı David Cameron, Kraliçe tahta geçtiğinde henüz doğmamıştı bile. Cameron, II. Elizabeth için, ''Geçen 63 yılı aşkın süredir, devamlı değişen dünyada, değişmeyen istikrar taşı'' nitelemesinde bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ