Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Pakistan'daki terör saldırısı

        Asıf, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda, Pakistan'ın Peşaver kentinde 13'ü militan 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Pakistan'ın terörizmle savaşına taviz vermeden devam edeceğini belirten Asıf, "Askerlerimiz, bugün büyük bir trajedinin daha yaşanmasını önledi. Ülkenin güvenliği için yaşamlarını feda ettiler" diye konuştu.

        Bölge barışının sağlanması için Afganistan'daki militanların sığınaklarının temizlenmesi gerektiğini dile getiren Asıf," Bölgede terörizm halen tamamıyla bitirilmiş değil. Afganistan'a barış gelmeden bölgemize de barış gelmez. Afganistan, terörizmin elimine edilmesi noktasında, topraklarındaki Afgan militanların sığınaklarının temizlenmesi için bize desteğini göstermelidir" ifadelerini kullandı.

        Bölgedeki terörizmi bitirmek isteyen 16 ülkenin 2001'den bu yana Afganistan'da başarı sağlayamadığını ifade eden Asıf, " Ancak Pakistan'ın terörizme karşı tek başına zafer kazanması bölgeye ve dünyaya yarar sağlayacak" dedi.

        Pakistan'ın Peşaver kentindeki Hava Kuvvetlerine ait "Badabeer Kampı" yerleşkesine bu sabah teröristlerce saldırı düzenlenmişti. İlk olarak askerlerle çatışmaya giren teröristler, bir subayı öldürmüş, daha sonra kamptaki camide sabah namazını kılan cemaate saldırmıştı.

        Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Selim Bajva, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında, 13'ü saldırıyı düzenleyen militan olmak üzere 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Saldırının Pakistan Talibanı örgütünce düzenlendiğine işaret eden Bajva, "Elimizdeki kanıtlar saldırının Afganistan'da planlandığını ve teröristlerin de oradan geldiğini gösteriyor. Saldırı sırasında da teröristler Afganistan üzerinden kontrol ediliyordu" demişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ