Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Papa Francis BM ziyareti çerçevesinde Genel Kurul'a hitap etti

        BM ziyareti çerçevesinde Genel Kurul'a hitap eden Papa Francis, yaklaşık 50 dakika süren konuşmasında, çevre sorunları ve iklim değişikliği ile mücadele, yoksulluk, savaş ve çatışmaların önlenmesi, nükleer silahların yasaklanması, tüketim kültürü, aile değerleri gibi bir çok konuya temas etti.

        Papa, "BM kuralları, çıkarlara uygun düşünce uygulanan aksi halde ise kaçınılan bir araca dönüşürse kontrolsüz güçler korumasız insanlara büyük zarar verir" ifadelerini kullandı.

        Dünyanın nükleer silahlardan tamamen arındırılması için acil çalışma yapılması gerektiğini belirten Papa Francis, "Eğer bu sağlanmazsa Birleşmiş Milletler 'korku ve güvensizlikle birleştirilmiş milletler' konumuna düşer" dedi.

        Papa Francis, bencil ve sınırsız güç ve maddi zenginlik arayışının da doğal kaynakların kötü kullanılmasına ve güçsüzlerin dışlanmasına neden olacağını söyledi.

        Papa, "Ekolojik kriz ve biyolojik çeşitliliğin tahribi insan neslinin varlığını tehdit ediyor. Güç ve varlık hırsıyla küresel ekonominin sorumsuz ve kötü yönetimi yıkıcı sonuçlara neden oluyor" şeklinde konuştu.

        Papa Francis, çevrenin, insanların saygı duyması gereken sınırları olduğunu belirterek, çevreye verilen zararın insanlığa verilmiş olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ