Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Papa’dan BM’de ‘Dünya 5’ten büyüktür’ mesajı

        GAZETE HABERTÜRK

        KATOLIKLERIN rahuni lideri Papa Fransuva, 70. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadak küresel sorunlara değinirken, “küresel sorunlarda tüm ülkelerin karar alma süreçlerine eşit katılımı” gerektiğini savundu. Papa Fransuva, yoksulluk ve eşitsizlikle etkin mücadele için başta BM Güvenlik Konseyi ile IMF ve Dünya Bankası gibi mali kurumların reforma ihtiyacı olduğunu söyledi. Papa, “BM kuralları çıkarlara uygunsa başvurulan aksi halde kaçınılan bir araca dönüşürse kontrolsüz güçler, korumasız insanlara büyük zarar verir” dedi.

        ‘SAVAŞLARI DURDURUN’ ÇAĞRISI

        Ukrayna, Suriye, Irak, Libya ve Güney Sudan’da çatışmaların sürdüğünü hatırlatan Papa, “Güç ve varlık hırsıyla küresel ekonominin sorumsuz ve kötü yönetimi yıkıcı sonuçlara neden oluyor. Çatışmaların yaşandığı her yerde kardeşlerimiz, kadınlar, erkekler, çocuklar yani bireyler ağlıyor, acı çekiyor ve ölüyor.

        Eğer gerçekten herkes için insani kalkınma istiyorsak, savaşları engellemek için durmaksızın çalışmalıyız” diye konuştu. Papa Fransuva, çevrenin korunmasının önemine dikkat çekerken, İran ile nükleer anlaşmayı da desteklediğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ