Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'dan 'Suriye temas grubu' planı

        AFP'nin haberine göre, "Katılımcılar belirlendi: Rusya, ABD, İran, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır" diyen Bogdanov, başka ülkelerin de davet edilebileceğini belirtti. Bogdanov, katılımcı ülkeleri "en etkili dış oyuncular" olarak tanımladı.

        Bogdanov, Rusya'nın, temas grubu kapsamındaki görüşmelerin "mümkün oldukça çabuk" başlamasını istediğini sözlerine ekledi.

        Rusya'nın resmi ajansı RIA'nın duyurduğu habere göre, Suriye temas grubunun Ekim ayında toplanması planlanıyor.

        RUSYA, SURİYE, iRAN VE IRAK IŞİD'LE MÜCADELEDE KOORDİNASYONA GİDİYOR

        Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Irak, İran ve Suriye’nin terör örgütü IŞİD’le mücadelede bilgi paylaşımına hazır olduğunu söyledi.

        TASS haber ajansına konuşan Rus askeri kaynaklar Bağdat’ta bilgi merkezi kurulduğunu, bunun koordinasyon merkezi kurulması için koşulların oluşmasını sağlayacaklarını belirtti.

        Askeri kaynak, “Merkezin amacının IŞİD’e karşı mücadelede Rusya, Suriye, Irak ve İran’ın askeri birliklerinin idaresi ve operasyonların planlanması yapılacak.” dedi.

        ABD VE RUSYA IŞİD’LE MÜCADELEDE FARKLILIKLAR SÜRÜYOR

        Lavrov, Rusya ve ABD’nin terör örgütü IŞİD’le mücadelede politikalarının birbirine yaklaştığını söyledi. Lavrov’a göre IŞİD’le mücadelede yöntem konusunda farklılıklar var.

        BM 70. Genel Kurul toplantısı için New York’ta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, “İki ülke arasında IŞİD’le mücadelede yaklaşım farklılıkları var. Tüm faaliyetler, BM tüzüğüne uygun ve BM Güvenlik Konseyi’nin desteğiyle yürütülmeli. ABD ise IŞİD’le mücadelede BM Güvenlik Konseyi onayını gerekli görmüyor. Biz de bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ