Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Obama, Putin'i 'es' geçti

        ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurul Toplantıları'nın açılışı öncesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un liderler için verdiği 'hoşgeldiniz resepsiyonu'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 'es' geçti.

        Aynı masayı paylaştığı kişilerle Genel Kurul'un açılışı onuruna kadeh tokuşturan Obama, sol yanında ikinci sandalyede oturan ve görmezden geldiği Putin ile kadeh tokuşturmadı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un konuşmasının ardından yaptığı kadeh tokuşturma çağrısıyla, soğuk ve donuk bir bakış ile Putin ile kadeh tokuşturan Obama, kendisinin yaptığı konuşmanın ardından masasındaki Putin'i adeta yok saydı.

        Obama, BM Genel Merkezi'nde, Delegeler Locası'nda verilen resepsiyona girişi sırasında karşılaştığı öteki liderlerle tokalaşarak, ayaküstü söyleşti. Ardından kısa bir konuşma yapan Barack Obama, Son yedi yılda, bu kurumun, çatışmaları çözmek, dünyanın en savunmasız insanlarını korumak, arasında eskiden düşman olanlar da bulunmak üzere uluslararası işbirliğini güçlendirmek konularında ne kadar güçlü olduğuna tanık olduk. Ancak bugün olağanüstü zorluklarla yüz yüzeyiz. Bizim birlikte çalışma kapasitemizi sınavdan geçiren zorluklarla karşı karşıyayız dedi.

        Birlikte çalışılması durumunda, dünyanın yaşadığı sorunların üstesinden gelme konusunda iyimser olduğunu belirten Obama, BM'nin, bu sorunların üstesinden gelebilme konusunda çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı.

        Obama, Bütün uluslar için, BM, temsil ettiğimiz insanlar ve onlara karşı sorumluluklarımız için kadeh kaldırmak istiyorum. Tüm güçlüklere ve tersliklere karşın pes etmek yok, gelişimi sağlama konusunda asla dinlenmek yok, barışa giden yolu aramayı asla terk etmek yok" diye bitirdikten sonra elinde kadehle masasına geçti. Başta BM Genel Sekreteri olmak üzere, masadakilerle kadeh tokuşturan Obama, bir ara kadeh tokuşturmak için yerinden kalkmaya girişen Putin'i görmezden gelince, Putin de ayağa kalkmaktan vazgeçti. Oturduğu yerden Obama'nın bakışlarını yakalamaya çalışan Vladimir Putin, Obama kendisini 'es' geçip, kadeh tokuşturmayınca, hafifçe havaya kaldırdığı içkisini yudumlamak zorunda kaldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ