Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başbakan Ahmet Davutoğlu BM İnsani Zirvesi'nde konuştu: Cesur kararlar alma zamanı gelmiştir

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu BM İnsani Zirvesi'nde konuştu. Davutoğlu, "Uluslararası camia bunu fark etmelidir. İnsani krizlere müdahale etmek için cesur kararlar alma zamanı gelmiştir. Konu ile ilgili gerekli adımların atılacağına inanıyoruz. Deneyimler ve çıkarılan derslerle biz bu anlamda ortak hareketlere katkı vermeye hazırız." dedi.

        Konuşmadan satırbaşları şöyle:

        Komşumuz açken biz tok yatamayız. Eğer bir bebek korkudan titriyorsa biz yatağımızda rahat uyuyamayız. Biz milyonlarca insanı misafir ediyoruz. İnsani krizin boyutları bugün gerçekten çok büyük. Uluslararası arena insani anlamda büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

        Türkiye bu noktada önde gelen bir ülke olmuştur. Hızlı bir şekilde artan göçü göz önünde bulundurduğumuzda yardım ihtiyacı daha da artmıştır. Bu tarz krizler sınırlar ötesidir. Bu insanlık kriz uluslararası camiaya sorumluluklarını bir kere daha hatırlatmıştır. Uluslararası camia bunu fark etmelidir. İnsani krizlere müdahale etmek için cesur kararlar alma zamanı gelmiştir. Konu ile ilgili gerekli adımların atılacağına inanıyoruz. Deneyimler ve çıkarılan derslerle biz bu anlamda ortak hareketlere katkı vermeye hazırız.

        Mültecilerde okul çağında çocuklar var. Bu mültecilerin temel hakları göz önünde bulundurulmalı. Eğer Suriye'de mutlu olsalardı oradan kaçmazlardı. Bu noktada Suriye'deki çatışma ortamı ortadan kalkmalı.

        Kilis şehrimizde Suriyeli sayısı şehrin kendi nüfusunu geçmiştir. Durumun sosyal anlamda ne kadar problemlere sebep olabileceğini siz de tahmin ediyorsunuzdur.

        Uluslararası camia artık Suriyelileri sadece rakamdan ibaret görmeyi bırakmalı.

        Uluslararası camianın bu konuda hiçbir hareketi olmadığını gördüğümüz zaman biz çok katmanlı bir strateji geliştirdik. Bilinç oluşturmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.

        Bir çok çarpıcı ve yararlı fikirler ortaya atıldı. Bizim buradaki mottomuz "İnsanlık ortaktır bunu kurtarmak zorundayız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ