Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya saldırıları açıkladı

        Rusya, bugün düzenlenen hava operasyonunda, terör örgütü IŞİD'e ait olduğu ileri sürülen 4 hedefin vurulduğunu bildirdi.

        Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece saatlerinde düzenlenen hava harekatında Su-24M ve Su-25 tipi uçaklarla 8 uçuş gerçekleştirildiği belirtildi.

        Açıklamada, İdlib yakınlarındaki cephanelik ve yönetim merkezi, Hama yakınlarındaki üç seviye korumalı karargahın ve Humus'un kuzeyinde yer alan patlayıcı araçların hazırlandığı fabrikanın vurulduğu kaydedildi.

        Tüm operasyonları Himeymim Hava Üssü'nde kurulan Rusya ve Suriye ordusu ortak komuta merkezinde kararlaştırıldığı vurgulandı.

        Hedeflerin konumu ve bombalama sonrası hasarın tespiti için insansız hava araçları ve uyduların kullanıldığı bildirilen açıklamada, sivillerin zarar görmemesi için istihari bilgilerin farklı kaynaklardan alındığı savunuldu.

        Operasyona ilişkin görüntüler Savunma Bakanlığının sitesinde de yayınlandı.

        Rusya, dün Suriye'de 8 hedefin vurulduğunu açıklamış, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen IŞİD güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söylemişti.

        Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ise Rus uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD hedeflerini vurmadığını bildirmişti.

        Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Başkanı Halid Hoca, "SMDK,Rusya'nın Suriye halkına yönelik 36 sivilin can kaybıyla sonuçlanan saldırısını en sert şekilde kınıyor" demişti.

        "HABERLER ENFORMASYON SALDIRISI"

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin Suriye'de düzenlediği hava operasyonları neticesinde sivil kayıplar yaşandığı yönündeki haberleri "enformasyon saldırısı" olarak nitelendirdi.

        Kremlin Sarayı'nda düzenlenen sivil toplum ve insan hakları konseyi toplantısında konuşan Putin, "Biz bu türlü enformasyon ataklarına hazırız. Sivil kayıplar yaşandığı yönündeki ilk haberler daha Rus uçakları havalanmadan ortaya çıktı" dedi.

        Putin, ABD ile Suriye'de sürekli bilgi değişimi sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulmasını umut ettiğini belirterek, bu nedenle ABD istihbaratı ve savunma bakanlığıyla irtibat halinde olduklarını söyledi.

        Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov Rusya'nın hava operasyonlarının Esad güçleri sahada üstünlük sağlayana kadar devam edeceğini belirtti.

        Peskov Moskova'nın Esad'e, terör örgütü IŞİD ve "diğer aşırı gruplarla" mücadele için destek verdiğini savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ