Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'nin Güney Karolina eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi

        ABD Başkanı Barack Obama, saatteki hızı 160 kilometreyi bulan fırtınaya ve birçok yerin sular altında kalmasına neden olan Joaquin kasırgası nedeniyle Güney Karolina eyaletinde "olağanüstü hal" ilan etti. Bahamalar'da kaybolan ve içinde 33 kişinin bulunduğu "El Faro" adlı kargo gemisinden, 1 Ekim'den bu yana sinyal alınamadığı bildirildi.

        Joaquin kasırgası, Bahamalar, Bermuda ve ABD'nin güney doğu kıyısında etkili olduğu bölgelerde birçok yerin sular altında kalmasına yol açtı. Kuzeye doğru ilerlerken şiddeti gün geçtikçe azalan kasırga, saatteki hızı 160 kilometreyi bulan rüzgara neden oldu.

        KAYBOLAN GEMİDEN HABER ALINAMIYOR

        ABD'nin Jacksonville Limanı'ndan Puerto Rico'nın San Juan kentine giden "El Faro" adlı kargo gemisinin Bahamalar'da "Bermuda Şeytan Üçgeni" yakınında kaybolduğu ve 1 Ekim'den bu yana haber alınamadığı bildirildi.

        Fırtına sonucunda içinde 28'i Amerikalı 33 kişinin bulunduğu gemiden perşembe gününden beri sinyal alınamaması nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaybolan gemiyi arama çalışmalarına ABD Sahil Güvenlik ekipleriyle birlikte Deniz ve Hava Kuvvetleri de katıldı.

        Miami'deki ABD Ulusal Kasırga Merkezi El Faro'nun kaybolduğunda rüzgarın saatteki hızının 209 kilometre civarında olduğunu bildirdi.

        GÜNEY KAROLİNA'DA REKOR SEL

        ABD Başkanı Obama, ülkenin güney doğu sahili boyunca etkisini gösteren Joaquin kasırgasının Güney Karolina eyaletinde rekor düzeyde sele neden olması nedeniyle, eyalette "olağanüstü hal" ilan etti.

        Eyaletin birçok bölgesinde sokakların su altında kalmasına yol açan kasırgası yüzünden Dorchester ve Charleston'da 30 bin kişi eletriksiz kaldı. Acil yardım ekipleri bir gecede 140 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

        Güney Karolina Valisi Nikki Haley, eyaletteki sağanak yağışların Congraree nehrinin 1936 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak Columbia'nın güneyinde taşmasına neden olduğunu bildirdi.

        Kuzey Karolina, New Jersey ve Virginia valileri de eyalet bazında acil durum ilan etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ