Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da

        Tokyo Haneda Havaalanı'na TSİ ile 09.30'da gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasuhide Nakayama, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve eşi Kumiko Meriç ile diğer yetkililer karşıladı.

        Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yarın resmi karşılama töreni düzenleyecek.

        Japonya İmparator Akihito ile biraraya gelecek Erdoğan, Başbakan Abe ile görüşecek. Waseda Üniversitesi tarafından kendisine verilecek fahri doktora takdimi törenine katılacak olan Erdoğan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamları için düzenlenen seminerde hitap edecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun da Tokyo'ya geldi.

        Japonya ziyaretinin ilk gününde, Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam’ın çağrısının barış olduğunu vurgulayarak, “İslam'ın savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı, inanıyorum ki her geçen gün artarak daha fazla kabul görecektir” dedi.

        Eşi Emine Erdoğan’ın da eşlik ettiği ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tokyo Camii İmamı Muhammed Raşit Alas karşıladı.

        Akşam namazını burada kılan ve namaza gelenlerle tokalaşıp bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ardından bir açıklama yaptı. İslam’ın çağrısının barış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlığın şu anda içinde bulunduğu, bu terörün egemen olduğu dönemlerde, İslam'ın bu barış çağrısı, tamamıyla savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı, inanıyorum ki her geçen gün artarak daha fazla kabul görecektir” dedi.

        “DAEŞ GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İSLAM’A GÖLGE DÜŞÜRMEKTEDİR”

        İslam’ın bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü veya örgütlerinin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. İşte başta DAEŞ gibi terör örgütleri… Bunlar İslam’a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre kadar yeri yoktur” diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı dünyasının da İslam dinine gölge düşürmeye yönelik kampanyaları olduğuna dikkat çekerek, Batıda yaygın olarak kullanılan ‘İslami terör’ tanımını örnek verdi ve “Temenni ediyorum ki bunları aşarak özellikle dünyada insanların insanları insan olduğu için sevdiği, vicdani noktada her türlü olumlu yaklaşımı gösterdiği bir dünyayı birlikte kurarız” değerlendirmesinde bulundu.

        Ziyaretinde Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi hatıra defterini de imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra defterine şunları yazdı: “Japonya ziyaretim sırasında kadim, Türk-Japon dostluğunun en güzel sembollerinden biri olan Tokyo Camii'nde kardeşlerimle bir araya gelmenin, hasbıhal edip hasret gidermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Mimarisiyle, tezhip, hat ve çinileriyle her bir köşesine işlenmiş el emeği, göz nuru eserlerle Tokyo Camii, İslam estetiğinin ve Türk-Osmanlı sanatının en müstesna örneklerini bünyesinde barındırıyor. Şüphesiz her cami bir ibadet mekânı olmanın yanında, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin, insan sevgimizin ve hoşgörümüzün de yuvasıdır. Japonya'nın en büyük camisi olan, görenleri kendine hayran bırakan Tokyo Camii'nin de bu amaca hizmet edeceğine inanıyor, caminin bugünlere gelmesinde emeği olanları gönülden tebrik ediyor, bu vesileyle tüm kardeşlerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

        TÜRKİYE DOSTLUK GRUBU BAŞKANI NİKAİ İLE GÖRÜŞME

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo Camii ziyaretinin ardından Imperial Hotel’de Japon Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Toshihiro Nikai’yi ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ