Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya korkunç saldırıyı böyle gördü

        Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde yapılan ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırı dünya basınında 'son dakika' olarak geçti ve geniş yer buldu.

        BBC'nin haberinde "Ankara'nın merkezi tren garı yakınındaki patlamada en an 20 kişi öldü. Sosyal medyada çok sayıda ceset fotoğrafı paylaşıldı. Mitingin Kürt ayrılıkçı örgütü PKK ile Türkiye arasındaki şiddetin sona ermesi çağrısıyla yapıldığı bildirildi" ifadeleri kullanıldı.

        Independent gazetesi, haberi "Kürt militanlar ile Türk güvenlik güçleri arasındaki çatışmaları protesto etmek için gerçekleştirilen miting öncesi iki büyük patlama yaşandı. Onlarca ölü ve yaralı olduğu söyleniyor" şeklinde verdi.

        Alman resmi ajansı DPA, Doğan Haber Ajansı'na dayandırarak patlamalarda 20 kişinin öldüğü bilgisini geçti.

        Guardian olayla ilgili "Hükümet yetkilileri olayın bir terör saldırısı olduğunu belirtirken, patlamayı düzenleyenin "intihar bombacısı" olduğu iddialarının araştırldığı ifade edildi." ifadelerini kullandı.

        Sputnik, "Büyük patlama Ankara Garı'nı salladı, çok sayıda ölü var" başlığıyla verdiği haberde, Hipodrom Caddesi'nde çok sayıda cesedin bulunduğunu kaydetti. Türk medyasına dayanarak 50'den fazla yaralı olduğunu belirten Rus ajansı, olay yerine çok sayıda ambulansın intikal ettiğini kaydetti.

        CNN, "Tren garı yakınlarında patlayan bomba Türkiye'nin başkentini salladı" başlıklı haberinde, Türkiye'den kendisine telefonla bilgi veren bir görgü şahidinin iki patlamanın gerçekleştiği iddiasına yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ