Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan taziye mesajları

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki patlama nedeniyle taziyelerini ilettiği öğrenildi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Hollande ve Aliyev, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek taziyelerini ilettiler. Her iki liderin de menfur saldırının kendilerini de derinden üzdüğünü, bu acılı günde Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladığı belirtildi. Aliyev'in, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunduğu kaydedildi.

        OBAMA: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, ABD olarak terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceklerini vurguladı. Ankara'daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için acil şifa dileğinde bulunan Obama, Türkiye'nin acısını paylaştıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığına işaretle, menfur saldırının ülkenin huzur ve istikrarını bozmayı amaçladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın önümüzdeki günlerde kapsamlı bir telefon görüşmesi yapma konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

        'DEHŞETE DÜŞTÜM'

        İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Ankara'da bu sabah meydana gelen patlama ile ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamaları 'barbarca' olarak yorumlayarak, İngiltere'nin Türkiye halkının yanında olduğunu söyledi.

        Hammond, Twitter hesabında ' Ankara'daki barbarca saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının acılarını paylaşıyorum. İngiltere, Türkiye halkının yanındadır' ifadelerini kullandı.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı basın ofisi de ilerleyen saatlerde Ankara'daki saldırı ile ilgili resmi internet sayfalarında bir açıklama yayınlanacağını söyledi.

        FRANSA'DAN KINAMA

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara’da meydana gelen patlamayı kınadı.

        Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı belirtildi ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk Halkı’na taziyelerini ilettiği de duyuruldu.

        “DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

        Fransa Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinden yapılan açıklamada: “Fransa bu sabah Ankara’da meydana gelen çok sayıda kurbanın olduğu terörist saldırıyı kınamaktadır. Hayatını kaybedenlerin ailelere başsağlığı diliyoruz. Böyle acı bir anda Fransa'nın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içindeyiz.” denildi.

        AVRUPA KONSEYİ’NDEN KINAMA MESAJI

        Avrupa Konseyi, Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland twitterdan yaptığı açıklamada: “Bugün Ankara'da barışçıl göstericilere barbarca saldırısını kınıyoruz. Toplanma Özgürlüğü demokrasinin temel direğidir” dedi.

        PUTİN, ERDOĞAN'A TAZİYELERİNİ İLETTİ

        Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

        Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

        TÜRKİYE'YE, TERÖRİZME KARŞI BİRLİK OLMA ÇAĞRISI

        AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası’ndan Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ortak yaptıkları bir açıklama ile Türkiye'yi terorizme ve stabiliteyi bozacak her türlü tehlikeye karşı birlik olmaya çağrısı yaptı.

        'GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ'

        İtalya Cumhurbaşkanı’ndan, Erdoğan’a taziye mesajı: “Kalleşçe saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz”

        CAMERON'UN TAZİYE MESAJI

        İngiltere Başbakanı David Cameron, Ankara'da dün meydana gelen patlamaların ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

        Cameron resmi Twitter hesabında 'Ankara'da dehşet veren terörist saldırıların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüm. Düşüncelerim kurbanlar ve onların aileleri ile beraber' ifadelerini kullandı

        Türkiye'ye seyahat uyarısı

        Diğer yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırıların ardından İngiltere'den Türkiye'ye gidecekler için sehayat uyarısında bulundu.

        10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen patlamaların ardından seyahat bilgilerini güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ankara ve İstanbul çevresinde gösterilerin düzenlenme olasılığının olduğu ve Ankara'nın merkezinden uzak durulması gerektiğini bildirdi. Açıklamada, İngiltere'den Türkiye'ye gideceklerin Türkiye'deki gösterilerden ve büyük topluluklardan kaçınması gerektiği ve yerel yönetimlerin talimatlara uymaları gerektiğini uyarısında bulundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ