Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Libya'da helikopter düştü: 14 kişi öldü

        Libya'nın Zaviye kenti yakınlarında, Trablus merkezli hükümete bağlı orduya ait helikopterin "açılan ateş sonucu" düştüğü ve olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

        Trablus merkezli Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ali eş-Şeyhi, söz konusu helikopterde batı bölgelerindeki bankalara gönderilen para ile koruma vazifesi yapan sivil ve askerlerin bulunduğunu ifade etti.

        Şeyhi, Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'ndan Ez-Zaviye'ye gitmek üzere havalanan helikopterin, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu iki kent arasındaki El-Maya'daki sahil bölgesine düştüğünü söyleyerek, olayda ölenlerin sayısının 14'e yükseldiğini aktardı.

        Ölenlerin arasında sivillerin de olduğuna işaret eden Şeyhi, kazada Batı Bölgesi Operasyonları Komutanı Albay Hüseyin Budeyye, Batı Bölgesi Komutanı Albay Muhammed Sakr ve Şehitler Tugayı'nın Komutanı Suheyb er-Ramah'ın da hayatını kaybettiğini dile getirdi.

        Şeyhi, Genelkurmayın helikopterin düşmesiyle ilgili bir açıklama yayınlayacağını söyleyerek, "Söz konusu olaya nasıl karşılık verileceğine yakın zamanda karar vereceğiz" dedi.

        Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Şeyhi, Zaviye kentinin sahil kesimi ile Raşvane bölgesinde konuşlandırılan güvenlik güçlerine ilişkin ise "Askerlerin, güvenlik amacıyla bölgede yer aldığını ve henüz herhangi bir askeri operasyona başlanılmadığını" ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ