Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bosna'da silahlı saldırı: 2 asker öldü

        Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 19:35'te Rajlovac semtinde meydana gelen saldırıda Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler mensubu 2 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

        Hafif yaralı bir asker de Saraybosna Klinik Merkezi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Bosna Hersek Federasyonu Emniyet Müdürü Dragan Lukac, failin otomatik silah kullandığını tespit ettiklerini aktararak, "Saldırının sıradan bir cinayet mi yoksa bir terör eylemi mi olduğunu söylemek için erken. Yapılan araştırmaların sonucu beklememiz gerekiyor. Vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

        Görgü tanıkları, Safet Zajko caddesindeki bir şans oyunları bayisine girerek birkaç el ateş eden saldırganın, sonra dışarı çıkıp yakındaki otobüse doğru da silahını ateşlediğini anlattı. Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektic, önce kaçan daha sonra kimliği belirlenen Enes Omerovic isimli saldırganın, saldırının gerçekleştiği Rajlovac semti yakınlarındaki Sokolje'de bulunan bir evde intihar ettiğini ifade etti. Omerovic'in intihar ettiği ev, silahlı saldırının ardından emniyet güçlerince tespit edilip etrafı sarılmıştı. Saldırının gerçekleştiği Rajlovac semtinde, Saraybosna'nın en büyük askeri karargâhlarından biri var.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ