Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dehşeti yaşadılar ve kurtuldular

        Gökhan ARTAN-Öznur KARSLI/İSTANBUL GAZETE HABERTÜRK

        THY kaptan pilotu İsmail Yerli, ikinci pilot Sadık Murat Arat ile kabin görevlileri Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Taşçı Kabacık, Murat Gündüz, Eray Sevim ve THY İstasyon Şefi Mehmet Atmaca’dan oluşan kabin ekibi, Boing 737-900 tipi uçakla perşembe günü saat 17.15’te Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul- Mali seferini gerçekleştirdi.

        Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou aktarmalı yapılan seferin sonunda uçak cuma günü saat 00.16’da Bamako’ya indi. Pazar günü saat 00.45’te İstanbul’a dönüş seferini gerçekleştirecek olan uçağın kabin ve kokpit ekibi, kente yapılan tüm uçuşlarda olduğu gibi yatı dinlenmesi için Radisson Blue Oteli’ne geçti. Dün sabah 07.00’de teröristlerce basılan otelde rehin alınan THY ekibi, 27 kişinin öldüğü terör saldırısından yara almadan kurtuldu.

        TÜRKİYE ALARM DURUMUNA GEÇTİ

        Saldırıyla ilgili haberlerin ajanslara düşmesinin ardından öğle saatlerinde teröristlerce baskın yapılan ve 170 kişinin rehin alındığı otelde 7 kişilik THY ekibinin de kaldığı haberi alındı. Bunun üzerine Türkiye’de adeta alarm durumuna geçildi ve THY’de bir kriz merkezi oluşturuldu.

        5’İ, 5.5 SAAT SONRA SERBEST KALDI

        Saatler 12.30’u gösterdiğinde pilotlar İsmail Yerli ve Sadık Murat Arat, kabin görevlileri Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Taşçı Kabacık ile istasyon şefi Mehmet Atmaca’nın güvenlik güçleri tarafından kurtarıldığı bilgisi ulaştı. 5.5 saat sonra kurtarılan personelden kabin görevlisi Lütfiye Deniz Kıvrak’a, otelden çıkar çıkmaz HABERTÜRK ulaştı. Kıvrak, “Odalarımıza giren polis ve askerler bizi kurtardı. Şu an biz iyiyiz. Güvenli bölgedeyiz. İnşallah arkadaşlarımız da kurtarılacak. Biz iyiyiz, çok teşekkürler” dedi.

        OTELDEKİ 6’NCI REHİNE SAAT 15.30’DA BIRAKILDI

        Kabin amiri Murat Gündüz ve kabin görevlisi Eray Sevim ise teröristler tarafından rehin tutulmaya devam edildi. Gergin bekleyiş sürerken THY Basın Müşaviri Ali Genç, 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve iletişim halinde olduklarını bildirdi. Saatler 15.30’u gösterdiğindeyse Murat Gündüz serbest kaldı.

        Gündüz, HABERTÜRK muhabirine, “Elhamdülillah, ekibim de ben de iyiyiz. Şu anda arkadaşlarımla bir aradayız. Şimdilik bunları söyleyebilirim. Şarjım yüzde 3, kapatmak zorundayım” dedi. Otelde teröristlerin elinde rehin kalan kabin görevlisi son Türk rehine Eray Sevim ise akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin düzenlendiği operasyonla kurtuldu. Sevim’in durumunun iyi olduğu açıklandı.

        THY UÇAK GÖNDERDİ

        TÜRK Hava Yolları, Mali’deki otel baskınıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada THY personelinin baskından kurtulduğunu bildirirken, 7 personeli almak için bu ülkeye uçak gönderdi. THY’nin Boeing 737-900 tipi uçağı, personeli almak üzere, dün saat 19.20’de Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

        THY EKİBİ NASIL YARDIM GÖNDERDİ?

        AIRTÜRK Haber, isimli internet sitesinde yer alan habere göre; otel baskını sırasında çatışma sesleri artınca, otelde kalan THY ekibinden adı açıklanmayan biri İstanbul’daki eşini telefonla arayıp “Otelin önünde yoğun silah sesleri var. Biz buradan Türk Konsolosluğu’yla telefon irtibatı kuramıyoruz. Mali Konsoslosluğu’nu arayıp bizim de otelde olduğumuzu söyleyin” dedi. Eş de Mali Konsolosluğu’yla irtibat kurarak durumu bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ