Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ankara Moskova hattında ilk temas

        BAHAR BAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        TÜRK hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Ankara ile Moskova arasındaki ilk temas dün gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u aradı. 1 saat süren görüşmede, iki ülke arasındaki tansiyon düşürülmeye çalışıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Görüşmede sayın bakan, Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen Rusya savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir.

        Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi de kararlaştırılmıştır” dedi. Lavrov ise görüşmeyi doğrularken, “Kendisi vurulan uçakta hayatını kaybeden pilot için başsağlığı diledi. Biz aslında önceki gün üst düzey bir Türk yetkilisinin arayıp bize izahat vermesini bekliyorduk. Ancak geç olması hiç olmamasından iyidir” diye konuştu.

        Lavrov görüşme konusunda bilgi vermezken, Dışişleri Bakanlığı Lavrov’un tekliflerden hiçbirini kabul etmediğini ifade etti. Habertürk’ün Dışişleri kaynaklarından edindiği bilgiye göre, iki bakanın 3-4 Aralık tarihlerinde Belgrad’da düzenlenecek AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bir araya gelmesi söz konusu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ