Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kırım Başkanı Sergey Aksyonov: "Türkiye ile Kırım arasındaki her türlü ulaşıma son verilecek"

        Kırım'daki Rusya yanlısı yönetimin lideri Sergey Aksyonov, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Kırım Yarımadası arasında, deniz yolu da dahil olmak üzere, her türlü ulaşıma son verileceğini söyledi.

        Aksyonov, “Vatandaşlarımızı öldüren bir ülkeyi hiç bir şekilde desteklemek mümkün değildir” diye konuştu.

        “Biz bugün Türk iş dünyasını destekleyecek durumda değiliz" diyen Aksyonov, Kırımlıların da bu konuda kendisiyle hemfikir olduğunu düşündüğünü söyledi.

        KIRIM'DA AMBARGO UYGULAMADIK

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lefkoşa’da görüşmesinin ardından basının karşısına çıkan Çavuşoğlu, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşananları değerlendirdi.

        Çavuşoğlu, “Rusya ile krizi tırmandırmak istemiyoruz. Rusya’ya bugüne kadar herhangi bir komşu ülke olarak bakmadık. Kırım hassasiyetimiz olmasına rağmen AB’nin ve Batı’nın uyguladığı ambargoyu Türkiye uygulamadı. Bu ambargoya katılmadık” dedi.

        KADİROV TÜRKİYE'Yİ İHANETLE SUÇLAYARAK TEHDİT ETTİ: TÜRKİYE BUNA PİŞMAN OLACAK

        Rusya'nın Çeçenistan Özerk Bölgesi lideri Ramazan Kadirov da Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesini “ihanet" olarak niteleyerek, Ankara'nın bu olaydan dolayı pişman olacağını söylemişti.

        Itar Tass Ajansı'nın haberine göre Kadirov kendi sosyal paylaşım sitesinden, “Türkiye'nin buna uzun süre pişman olacağından kuşkum yok. Her fırsatta dostluktan ve işbirliğinden söz edenler namertlik yapmaz" diye yazdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ