Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kanada'dan Suriyeli mülteciler için 100 milyon dolar bağış

        Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau, yaptığı yazılı açıklamada, yardımın yaklaşan kış şartlarına karşı, krizden etkilenen mültecilerin giyecek başta olmak üzere acil ihtiyaçları düşünülerek yapıldığını kaydetti.

        Bibeau, şöyle devam etti:

        "Bu yardım, güvenli bir sığınak arayışıyla evlerini terk eden ailelerin hayatlarında bir fark yaratmak amacıyla yapılmıştır. BMMYK, ailelerin kış boyunca ısıtıcı yakıt ve gaz tedariki ile çocuklara sıcak giysiler satın almak için gerekenleri sağlayacaktır. Bu yardım aynı zamanda sığınmacıların çocuklarına, öğrenmek, oynamak ve büyümeye devam etmek için bir fırsat sunacak ve onları okulda tutmaya yardımcı olacaktır."

        1 DOLARA 1 DOLAR

        Yapılan yardımın, mülteci akınıyla başa çıkmaya çalışan ülkeler üzerindeki baskıyı da hafifletmesini umduklarını ifade eden Bibeau, daha önce açılan Suriye Acil Yardım Fonu hesabına Kanada halkından yapılacak her yardıma, devletin de aynı oranda katkıda bulunacağını bildirdi.

        Bibeau, her 1 dolarlık yardıma 1 dolar da devletin ekleyeceğini kaydederek, şu ana kadar Suriyeli mülteciler için Kanada'nın 969 milyon dolar yardımda bulunduğunu belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ