Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa: DAEŞ'le mücadeleye Esad da katılabilir

        Paris'teki saldırıların ardından Suriye politikası ve Rusya'nın konumuyla ilgili yaklaşımını değiştiren Fransa'nın Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, DAEŞ'le karadan mücadeleye Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçlerin de katılabileceğini söyledi.

        RFI radyosuna konuşan Fabius, Suriye'de DAEŞ'le mücadeleye ilişkin, "İki çeşit tedbir var. Bunlar havadan bombardıman ve kara kuvvetleriyle müdahale. Bizim kara gücümüzün müdahalesi söz konusu olamaz. Fakat Özgür Suriye Ordusu, Sünni Araplara ait güçler ve Suriye rejiminin güçleri neden olmasın?" diye konuştu.

        Fabius, DAEŞ'in etkisiz hale getirilmesi ve Suriye'de siyasi bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı. Bölgede muhalif güçlerin birlik olması gerektiğine işaret eden Fabius, "Muhalefeti bir araya getirmek gerekiyor. Birlik hükümeti kurulmalı ve yeni bir anayasa yapılarak 18 ay içinde seçimlere gidilmeli" ifadelerini kullandı.

        Paris'teki terör saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalkan Fransız savaş uçakları, geçen hafta DAEŞ'in Rakka'daki üssünde komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarını ağır bombardımana tutmuştu. Fransız savaş uçakları, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini Eylül ayından bu yana bombalıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ