Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı

        Başkent Paris'te başlayan Birleşmiş Milletler İklim Konferansı (COP21) kapsamında, En Az Gelişmiş Ülkeler Fonu'na (LDCF) 248 milyon dolar yardım yapılacak.

        Küresel Çevre Fonu (GEF), Fransa, ABD, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Almanya, İrlanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve İngiltere'nin, LDCF'ye toplamda 248 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu.

        GEF Yönetim Kurulu Başkanı Naoko Ishii de iklim değişikliğiyle mücadelenin finansmanı için ilerleyen yıllarda milyarlarca dolara ihtiyaç duyacaklarının altını çizerek, iklim değişikliğinin etkilerinin yoğunlukla en az gelişmiş ülkelerde hissedildiğini kaydetti.

        GEF, 2001 yılından bu yana 129 ülkede yaklaşık 8 milyar dolarla, yaklaşık 17 milyon kişiyi etkileyecek 320 projeyi hayata geçirdi.

        Paris'teki konferansta en çok tartışılacak konu zengin ülkelerin, yoksul ülkelerin sera gazı salınımını azaltmak için ihtiyaç duyduğu teknolojinin sağlanması konusunda somut taahhütlerde bulunması ve mali destek olacak.

        Bugün başlayan ve 11 Aralık'ta sona erecek COP21'e 195 ülkeden 150'den fazla lider ve yaklaşık 10 bin yetkili katılıyor. Organizasyon sırasında, yaklaşık 2 bin sivil toplum kuruluşundan gelen 14 bine yakın görevli, kurulan 320 stantta tanıtım ve etkinlikler düzenleyecek.

        COP21'i izlemek için 3 bin gazeteci akreditasyon yaptırdı. Konferansın güvenliği için 11 bin polis görev yapacak. Konferans kapsamında yaklaşık 40 bin kişinin Paris'e gelmesi beklenirken şehirde birçok yol güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ