Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erdoğan ile Obama basın açıklaması yapıyor

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen iklim zirvesinde yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

        Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

        Obama görüşmede Erdoğan'a dönerek, "Haklısınız, Putin'e de söyledim, gerilimi arttırmanın bir faydası yok bu konuda birlikte çalışalım dedim" diye konuştu.

        Obama: Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı olduğunu biliyoruz. Gerginliklerin azaltılmasını diplomatik yollarla sorunların çözülmesini konuştuk. DAEŞ'in püskürtülmesi en büyük arzumuz.

        Erdoğan: Suriye'de verilen mücadelenin detayları üzerinde durduk. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir.

        Temennimiz Suriye'deki geçiş bölgesi konusunda Viyana'daki temennilerin gerçekleşmesidir.

        Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge, DAİŞ'in olduğu bir bölge değil, tam tersine bizim soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması ve son 3 ay içerisinde burada 500'ü aşkın insanın, sivillerin son haftalarda öldürülüyor olması gerçekten dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir. Temenni ederiz ki bunları da süratle aşmış oluruz.

        AFP Obama'nın "Hepimizin ortak bir düşmanı var. Bu da IŞİD" şeklindeki sözlerine yer verdi. ABD Başkanı'nın "bu tehdit üzerine odaklanılması" gerektiğini söylediği aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ