Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'den Trump açıklaması

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren iş adamı Donald Trump'ın İsrail'i ziyaret edecek olmasının, "onun Müslümanlarla ilgili sözlerini kendilerinin de onayladığı anlamına gelmediğini" söyledi.

        İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Trump'ın, Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik sözlerini reddettiği" belirtildi.

        Trump'ın İsrail ziyaretinin iki hafta öncesinden planlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İsrail devleti tüm dinlere saygı duymakta ve tüm vatandaşlarının haklarını kesin olarak garanti altına almaktadır. Bununla birlikte İsrail, Müslümanları, Hıristiyanları, Yahudileri hedef alan ve tüm dünyayı tehdit eden militan İslam'a karşı savaşmaktadır. Trump'ın İsrail'e yapacağı ziyaret yaklaşık iki hafta öncesinden kararlaştırıldı. İsrail Başbakanı bu yılın ilk aylarında, ABD başkan adaylarından kim İsrail'i ziyaret etmek ve kendisi ile buluşmak isterse bunu kabul etme kararı aldı. Bu politika, herhangi bir adayın görüşlerinin paylaşıldığı, tasdik edildiği anlamına gelmez. Bu buluşmalar, Netanyahu'nun İsrail ve ABD arasındaki güçlü dostluğa verdiği önemi yansıtmaktadır." -

        KNESSET'TEN 37 ÜYE GÖRÜŞMENİN İPTALİNİ TALEP ETTİ

        İsrail devlet radyosunun haberinde, İsrail parlamentosu'ndan 37 Knesset üyesi tarafından imzalanan bir mektubun "Trump ile yapacağı görüşmeyi iptal etmesi için" Netanyahu'ya gönderildiği belirtildi.

        TRUMP'IN İSRAİL ZİYARETİ ELEŞTİRİLİYOR

        Öte yandan, Trump'ın 28 Aralık'ta İsrail'i ziyaret ederek Başbakan Netanyahu ile bir araya geleceği yönünde İsrail basınında bugün çıkan haberler eleştirilere neden oldu. İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistin asıllı milletvekili Basil Gattas, "Trump İsrail'e dostlarını ziyarete geliyor. Netanyahu ve Trump birbirinden farklı değil, her ikisi de ırkçı. İsrail'in yıllardır uyguladıkları Trump'ın bugün (Müslümanlar hakkında) söyledikleri ile aynı" dedi.

        "TRUMP NEO-NAZİ"

        Knesset'teki Filistin asıllı milletvekillerinden Ahmet Tibi de "Neo-Nazi" olarak nitelediği Trump'ın İsrail parlamentosuna kabul edilmemesi çağrısında bulundu. Merkez sol eğilimli Siyonist Birlik partisinden Omer Bar-Lev de Trump'ı "ırkçı" olmakla suçlayarak ziyarete karşı çıktı.

        ABD'nin başkan aday adayları arasında olan emlak zengini iş adamı Donald Trump, yürüttüğü seçim kampanyası sırasında göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmamasını istemişti. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Trump'ın Müslümanların ülkeye alınmasının yasaklanması için yaptığı öneriye hem Beyaz Saray'dan hem de birçok siyasetçiden tepkiler gelmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ