Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Azerbaycan 20 yıldır ilk kez Karabağ cephe hattında tanklara başvurdu

        Fransız Haber Ajansı AFP'nin işgalci Karabağ yönetiminin Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre; 1994 yılındaki ateşkesten bu yana Azerbaycan, Karabağ cephe hattında ilk kez tankları kullandı. Bombardımanda bir asker hayatını kaybetti.

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise olaylara farklı bir açıklama getirirken, Ermenistan'ın Azerbaycan'daki yerleşimleri havan topuyla vurduğunu belirtti.

        Yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ'daki 'düşman' hedeflerine misilleme yapacakları uyarısında bulunan Bakü, "Ermenistan'daki yönetim tüm bunların sorumluluğunu taşıyor" ifadesini kullandı.

        Ermenistan ile Azerbaycan arasında 1990'lı yıllarda bölgede kanlı çatışmalar yaşandı. Ermenistan, Karabağ’ı kendi sınırlarına katma isteğini açıklayınca çatışmalar iki ülke arasında savaşa dönüştü. 1994 yılında ateşkese varılsa da iki taraf bir anlaşma imzalamadı. Bu yüzden, bölgede belli aralıklarla çatışmalar patlak veriyor.

        EMEKLİ ASKER CASUSLUK İDDİASIYLA TUTUKLANDI

        Öte yandan Ermenistan, eski bir subayı Azerbaycan'a casusluk yaparak devlet sırlarını sattığı gerekçesiyle tutukladı. Ermenistan Ulusal Güvenlik Dairesi'nden yapılan açıklamada; "Savunma Bakanlığı'nda keşif amiri olarak görev yapan 38 yaşındaki emekli Binbaşı Garik Marutyan'ın Türkiye'de aktif olan Azerbaycan özel hizmetleriyle işbirliği yaptığı" öne sürüldü.

        Marutyan, suç işlediği kanıtlanırsa, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ