Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Afganistan'daki İspanya büyükelçiliğine saldırı!

        Afganistan'ın başkenti Kabil'deİspanyol Büyükelçiliği misafirhanesinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.

        Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General Eyüp Salengi olay yerinde basına yaptığı açıklamada, Kabil'deki Şirpur bölgesinde İspanya Büyükelçililiğin yanında bulunan misafirhanenin girişinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

        Saldırının ardından birkaç saldırganın misafirhaneye ve etrafındaki binalara girdiğini ifade eden Salengi, "Aldığımız bilgilere göre şimdiye kadar en az bir kişinin yaralandığını söyleyebiliriz, saldırganların etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon devam ediyor" şeklinde konuştu.

        Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi de kullandığı tankı göstererek, "İşte bu tank ile saldırının ardından olay yerinden 15 cesedi çıkardım, tankın içini görüyorsunuz insan kanı ile dolu" dedi.

        Bazı kaynaklar ise silahlı eylemcilerden birkaçının İspanya Büyükelçiliğine de saldırdığını belirtiyor.

        Saldırı sonrası olay yerine yüzlerce Afgan güvenlik personeli ile çok sayıda NATO'ya bağlı asker sevkedildi ve bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı.

        Yerel saatle 18.00'de meydana bombalı saldırı Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı Özbek asıllı Orgeneral Abdul Raşit Dostum'un konutuna çok yakın bir alanda gerçekleşti. General Dostum'un koruma birlikleri etrafı çembere alırken saldırının olduğu bölgeden silah sesleri duyuldu. Bölge halen çember altında tutuluyor.

        SALDIRIYI DÜZENLEYEN 2 TALİBAN MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

        Afgan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyup Salangi yaptığı açıklamada bölgede operasyonların sürdüğünü belirterek bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştiren ve ardından misafirhaneye girmek isteyen grupla çıkan çatışmada 2 Taliban militanının öldürüldüğünü belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ